Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині судитимуть депутата селищної ради, який розселяв окупантів та надавав їм техніку для побудови укріплень

Прокурори Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Новотроїцької селищної ради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений, усвідомлюючи агресивні воєнні дії рф проти України, перейшов на бік ворога. Чоловік як засновник та керівник одного з приватних сільськогосподарських підприємств на Херсонщині організував на його території розміщення військової техніки збройних сил рф.

Також він займався розселенням особового складу ворожого війська у смт Сиваське Генічеського району в будинку культури, школі, дитячому садку та приватних будинках, які вимушено покинули місцеві мешканці.

Обвинувачений дбав і про інші потреби військовослужбовців держави-агресора – забезпечував їх їжею та побутовими речами. Крім того, надав для будівництва військових укріплень сільгосптехніку, яка була у його розпорядженні.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.