Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині судитимуть колишніх працівників річпорту, які під час окупації допомагали ворогу

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи за фактом пособництва державі-агресору, за попередньою змовою групою осіб, а також крадіжки та незаконного поводження з боєприпасами (ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачені – колишні працівники філії «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот», які під час тимчасової окупації міста Херсона співпрацювали з окупаційною владою. Один з них - так званий «директор» захопленої філії підприємства, підтримуючи загарбників організував злочинну групу, до якої увійшли його знайомі, що обійняли посади «механіка транспортного відділу» та «начальника служби охорони» порту.

Спільно вони реалізовували політику окупаційної влади та допомагали збройним силам рф.

Фігуранти забезпечили реконструкцію вантажної баржі для перевезення російської військової техніки, передали державі-агресору наявні на підприємстві матеріальні ресурси на майже 15 млн грн - буксири, теплоходи, дизпаливо та автотранспорт.

Під час обшуків за місцями мешкання обвинувачених правоохоронці виявили докази співпраці з ворогом, серед яких документи, російська атрибутика, а також комп'ютерна техніка, дві гранати Ф-1.

Нині усі вони перебувають у розшуку, правоохоронцями вживаються заходи для притягнення їх до відповідальності.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.