Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині судитимуть учасників організованої групи за шахрайство

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи, які шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки викрадали кошти з банківських карток українців (ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачені, використовуючи електронний торговельний майданчик, налагодили шахрайську схему із заволодіння коштами громадян. Вони телефонували потерпілим і, представляючись працівниками служби безпеки різних банків України, отримували реквізити їх банківських карток. За допомогою різноманітних платіжних систем учасники групи оформлювали перекази грошей з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки.

У такий спосіб їм вдалося ошукати щонайменше дев’ятьох людей на понад 250 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими відділу поліції № 2 Херсонського райуправління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області, оперативний супровід - відділом протидії кіберзлочинам в Херсонській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури