Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині знешкоджено агентурну мережу, яка забезпечувала ворога розвідданими та діяла під керівництвом чиновника окупаційного уряду

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру шістьом учасникам агентурної мережі рф, серед них громадянин росії – так званий «перший заступник міністра» окупаційного «Міністерства информаційної політики Херсонської області». 

За даними слідства, троє з підозрюваних перебували у Херсоні та виконували ролі інформаторів. Разом зі спільниками на лівобережжі вони забезпечували ворога даними про місця базування та переміщення Сил оборони, повідомляли про результати обстрілів населених пунктів, інформували про поточну суспільно-політичну ситуацію. А також - про пересування особового складу ЗСУ, СБУ, Нацполіції та органів прокуратури. 

З отриманої інформації складалися зведення і передавались керівнику ворожої групи – громадянину рф, який безпосередньо координував злочинну діяльність. 

Ці відомості використовувалися представниками країни-агресора для коригування бойових дій та проведення інформаційно-психологічних операцій.

З трьох затриманих інформаторів двом повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), ще одному – у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Двом спільникам заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Громадянину рф інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності ворожої агентурної мережі.

Досудове розслідування та оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.