Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині групу осіб викрито на вимаганні грошей із застосуванням фізичної сили

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, мешканці Хмельниччини вимагали від чоловіка сплатити 20 тис грн, а в подальшому по 100 доларів США щомісячно за нерозголошення інформації про вигадану ними ситуацію.

Вони неодноразово зустрічалися з місцевим жителем, наполягали на сплаті коштів, здійснювали психологічний тиск і залякували. При цьому вдавалися і до застосування фізичної сили – били кухонним молотком для відбивання м’яса.

Правоохоронці затримали одного з вимагачів під час чергової зустрічі з потерпілим. Тоді він отримав частину від загальної суми «боргу».

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.