Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині повідомлено про підозру переправнику ухилянтів через кордон

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру хмельничанину у незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підшукав чоловіка призовного віку, який під час дії воєнного стану хотів виїхати до Республіки Молдова. За 3000 доларів США він забезпечував перетин кордону поза офіційними пунктами пропуску. 

Переправник сказав «клієнту» приїхати до прикордонного населеного пункту в Чернівецькій області. На власному автомобілі привіз його до пункту пропуску, вказав маршрут і проінструктував як безперешкодно перетнути кордону.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України під час отримання коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – працівники Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.