Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині повідомлено про підозру у держзраді запорізькій поліцейській

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру співробітниці Бердянського відділу поліції Запорізької області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, жінка прийняла присягу на вірність народові України у 2019 році, а в 2022 році – перейшла на бік ворога. Вона почала співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф, бажаючи зробити свій внесок для утворення та функціонування на тимчасово окупованій території системи органів влади держави-агресора.

Підозрювана обійняла посаду у незаконному правоохоронному органі – так званому «Приморському відділенні поліції «управління внутрішніх справ» міста Бердянськ і Бердянського району». 

Під час виконання своїх службових обов’язків брала участь у проведенні обшуків, вилученні майна та затриманні громадян на тимчасово окупованій території Запорізької області. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.