Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині повідомлено про підозру завідувачу відділення лікарні, який за хабар обіцяв оформити інвалідність

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру завідувачу одного із відділень Старокостянтинівської багатопрофільної лікарні у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, медик обіцяв скористатися своєю посадою й знайомствами та допомогти мешканцю м. Старокостянтинів отримати висновок МСЕК для встановлення II групи інвалідності.

«Правильний» діагноз коштував 12 000 доларів США.

Оплату пацієнт здійснював двома «траншами»: направлення на стаціонарне лікування – 2 000 доларів США, оформлення документів – решта суми.

Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 000 доларів США.

Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – співробітники обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.