Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині судитимуть двох комунальників, через яких від отруєння чадним газом загинуло двоє дітей

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника та контролера міського комунального аварійно-технічного підприємства за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель двох дітей, а також підроблення документів (ч. 2 ст. 272, ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у жовтні 2020 року начальник комунального підприємства допустив підлеглого працівника до робіт без належного контролю та не забезпечив його засобами індивідуального захисту і необхідними приладами.

Контролер своєю чергою неналежно обстежив систему вентиляції у квартирі, де проживали діти.

Хоча вентиляційна система не відповідала вимогам нормативно-правових актів, він не усунув порушення, а до акту перевірки вніс недостовірні відомості про технічний стан димових та вентиляційних каналів.

Дії обвинувачених призвели до загибелі двох хлопчиків 4 та 9 років від отруєння чадним газом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.