Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині судитимуть учасників злочинної групи, які організували контрабанду бурштину до Туреччини

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом незаконного придбання, передачі, перевезення, зберігання та збуту бурштину (ч. 3 ст. 28 ч. 1, ч. 2 ст. 240-1 КК України).

Слідством встановлено, що у січні 2023 року двоє громадян України та двоє іноземців, які проживають у Хмельницькому, налагодили канал постачання «сонячного каміння» з Рівненської області до Хмельницького.

Бурштин отримували на поштових відділеннях у вигляді сирцю й декоративних виробів, фасували на дрібні частини та передавали групі жінок. Під приводом приватної поїздки автобусом ті надалі перевозили дорогоцінне каміння до Республіки Туреччина та там продавали.

Усього задокументовано 14 епізодів злочинної діяльності.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – управління карного розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.