Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині судитимуть завідувача відділення лікарні, який вимагав у в’язня гроші за надання належної меддопомоги

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області скерували до суду обвинувальний акт стосовно завідувача відділення однієї з лікарень регіону.

Йому інкриміновано легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, одержання неправомірної вигоди та зловживання впливом (ч. 1, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що влітку 2023 року обвинувачений вимагав 5 000 грн неправомірної вигоди від в’язня, який прибув до медичного закладу для проходження планового лікування. Він наголосив, що надасть належну меддопомогу лише після отримання коштів.

Чоловік погодився на умову та перерахував гроші.

Пізніше лікар вимагав ще 10 000 грн за встановлення пацієнту ІІ групи інвалідності. За цю «винагороду» мав вплинути на лікарсько-консультативну комісію медзакладу, членом якої він був. 

Кошти ув’язнений також був змушений заплатити.

Як встановило слідство, частину отриманих грошей коштів медик встиг витратити на власні потреби.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Шепетівського райуправління поліції ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – працівники УСР в Хмельницькій області ДСР НП України та ДУ ШВК №98.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.