Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині викрито двох медиків на сприянні в отриманні групи інвалідності – вилучено майже 8 млн грн

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру лікарці-неврологу та фельдшеру екстреної медичної допомоги за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, медики розробили незаконну схему заробітку через допомогу в отриманні інвалідності.

Фельдшер організовував пошук громадян, які мали намір отримати групу інвалідності. Лікарка оформляла «клієнтів» на стаціонарне лікування до неврологічного відділення та без їх фактичного перебування виготовляла медичні документи. У подальшому це ставало підставою для встановлення груп інвалідності.

Ціна «послуг» коливалась від 3600 до 7800 доларів США.

Правоохоронці затримали фельдшера в порядку ст. 208 КПК України під час отримання коштів.

У ході обшуків у підозрюваних вилучено 182 тис доларів США, понад 6500 євро, що еквівалентно майже 8 млн грн, а також чорнові записи, медичну документацію та мобільні телефони.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо іншої фігурантки – перебуває на розгляді в суді. Перевіряється причетність до вчинення злочину працівників МСЕК.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – обласні Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.