Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті чоловіка підозрюють у незаконному переправленні військовозобов’язаних до Румунії

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканцю Тячівського району повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, закарпатець налагодив протиправний механізм переміщення військовозобов’язаних до Румунії.  Він планував маршрут, шукав охочих покинути територію країни і надавав їм всю необхідну інформацію щодо перетину. 

Свої послуги оцінив у 4000 доларів США з людини.

Напередодні підозрюваний домовився про незаконне переправлення чоловіка та повідомив йому про необхідність прибути до с. Грушово Тячівського району. Там на таку «подорож» очікували ще четверо осіб – мешканці Київської, Вінницької та Івано-Франківської областей.

Протиправну діяльність викрито спільно зі слідчими ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області та співробітниками Мукачівського прикордонного загону.

Наразі правоохоронці встановлюють можливих спільників підозрюваного. 

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.