Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті громадянку викрили на збуті отруйної ртуті за 25 тис доларів США

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру уродженці Рівненщини за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання та збуту отруйних речовин (ч. 4 ст. 321 КК України).

За даними слідства, підозрювана незаконно придбала 2,5 кг металічної ртуті і мала намір збути її на території Закарпаття. Вона приїхала до Мукачева, де зустрілася з потенційним покупцем. 

Жінку викрили та затримали під час одержання 25 тис доларів США у якості оплати за особливо велику партію отруйної речовини.

Зазначимо, що ртуть – високотоксична хімічна речовина найвищого класу небезпеки. Пари ртуті та її сполуки є небезпечними для життя та здоров’я людини, а їх потрапляння в організм може призвести до гострого отруєння чи навіть смерті.

Наразі суд обрав підозрюваній запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Встановлено, що вона раніше вже потрапляла в поле зору правоохоронців і кілька років перебувала у розшуку за обвинуваченням у шахрайстві.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокуратурою спільно зі слідчими Мукачівського РУП ГУ Нацполіції в Закарпатській області та оперативниками обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.