Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті посадовця обласного бюро СМЕ підозрюють у вимаганні та одержанні 1200 доларів США хабара

За процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури повідомлено про підозру посадовцеві Закарпатського обласного бюро судово-медичних експертиз.

Йому інкриміновано вимагання та одержання особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за попередньою змовою (ч. 4 ст. 368-4 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав від громадянина хабар у розмірі 1200 доларів США. За ці кошти обіцяв вплинути на результати експертизи щодо ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих потерпілими внаслідок ДТП. Він дав зрозуміти, що за неправомірну вигоду питання фальсифікації висновку експерта вирішиться позитивно, а тяжкість травм буде суттєво занижено.

Правоохоронці затримали посадовця обласного бюро СМЕ під час отримання усієї суми хабара.

За результатами проведених обшуків за місцем його проживання та у службових приміщеннях вилучено майже 35 000 доларів США, понад 5 000 євро, 308 000 грн та 168 000 угорських форинтів, мобільні телефони й службову документацію.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Також прокурори подали до суду клопотання щодо відсторонення підозрюваного від посади та накладення арешту на вилучене майно.

Корупційну схему викрито прокурорами спільно зі слідчими Ужгородського районного управління поліції та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ. 

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.