Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті повідомили про підозру трьом місцевим мешканцям, які переправляли ухилянтів за кордон

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру трьом місцевим мешканцям за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, схему організував колишній правоохоронець, залучивши двох спільників, у тому числі водія вантажівки.

Водій мав законні підстави на перетин держкордону. Він погодився ховати потенційних ухилянтів у салоні вантажівки та провозити через пункт пропуску без документального оформлення.

Свої послуги підозрювані оцінили у 7000 доларів США, які планували розділити між собою.

Правоохоронці затримали їх під час отримання грошової винагороди.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів, встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.