Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті правоохоронці викрили масштабну схему підроблення COVID-сертифікатів та інших документів

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури викрито протиправну схему із підроблення та використання COVID-сертифікатів та інших офіційних документів (ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, до протиправної діяльності причетна група осіб, що за допомогою спецтехніки виготовляла міжнародні COVID-сертифікати та інші документи з метою подальшого масового збуту.

Правоохоронці провели обшуки в орендованих офісах в Ужгороді. Виявили та вилучили понад 50 карток вакцинації, нібито виданих в одній із сусідніх країн, водійські посвідчення та технічні паспорти до транспортних засобів з ознаками підробки, комп’ютерну техніку, лазери для нанесення спеціального захисного гравіювання, пусті бланки пластикових карток тощо. Ціна одного лише принтера для друку на пластикових картках, вилученого під час обшуків, в мережі становить близько 7 тис дол США.

Крім того, виявлено готові електронні бланки документів про вакцинацію та страхових полісів і чорнові записи із даними сотень громадян. Згідно з оперативною інформацією, негативний результат ПЛР-тесту коштував 500 грн, а сертифікат вакцинації – 50 дол США.

Досудове розслідування, яке здійснюють дізнавачі Ужгородського райвідділу поліції, за оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури