Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті прокуратура передала армії позашляховики, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть

Ужгородська окружна прокуратура Закарпатської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно засновника громадської організації з Мукачівського району за фактом продажу гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений навесні 2023 року ввіз із-за кордону три транспортні засоби у якості гуманітарної допомоги. Це – позашляховики марок Mitsubishi та Mercedes, які мали доставити закарпатським військовим.

Натомість чоловік планував продати автівки. Для цього розмістив оголошення в одній із соціальних мереж. У подальшому керівник ГО безпосередньо контактував із потенційними покупцями, а наприкінці травня за 14 600 євро продав два авто, після чого одразу був викритий правоохоронцями.

За ініціативи прокуратури два вилучені транспортні засоби вже передали на потреби Збройних Сил України, ще один направлять військовим найближчим часом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Ужгородське райуправління поліції, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та Закарпатське управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.