Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті судитимуть чоловіка, який намагався незаконно переправити трьох військовозобов’язаних до Румунії

Прокурори Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Івано-Франківщини за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений планував переправити трьох військовозобов’язаних поза офіційними пунктами пропуску до Румунії. Привіз їх на автомобілі Mercedes-Benz з Івано-Франківської області в смт Солотвино на Закарпатті. Попередньо надав ухилянтам вказівки щодо правил поведінки під час проходження блокпостів.

Вартість цієї послуги становила 5500 доларів США з однієї людини.

Незаконну діяльність чоловіка викрито наприкінці вересня 2023 року.

Військовозобов’язаних, які з «допомогою» обвинуваченого спробували покинути територію України, притягнули до адміністративної відповідальності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Тячівського та Рахівського райвідділів поліції, оперативний супровід – Мукачівський прикордонний загін. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.