Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті судитимуть кримінального авторитета та чотирьох його спільників

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно кримінального авторитета за поширення злочинного впливу та організацію злочинних зібрань, а чотирьох його спільників - участь у таких «сходках» (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що раніше судимий мукачівець, перебуваючи під вартою в ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)», поширював злочинний вплив та спонукав до цього інших учасників. Він організовував так звані «сходки» для розподілу сфер впливу, обговорення наповнення «общаку» та розподілу з нього незаконно отриманих представниками криміналітету грошових коштів.

Обговорювалося і постачання на територію УВП заборонених предметів. Кілька таких «зустрічей» відбулися протягом грудня 2022 року – лютого 2023 року.

Учасники «сходки» також вирішували між собою питання надання особам того чи іншого статусу в «злочинному світі». 

Обвинувачені знаходяться під вартою вже не перший рік та мають той чи інший «високий статус». Це – чоловіки віком від 21 до 45 років. Більшість з них закарпатці, є також уродженець АР Крим. Їм інкримінують розбійні напади та інші злочини, зокрема двом – замах та вчинення умисного вбивства.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ за сприяння ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.