Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті судитимуть очільницю міжрайонної МСЕК за систематичне одержання хабарів

Прокурори Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно очільниці одного з центрів медико-соціальної експертизи за фактами систематичного одержання неправомірної вигоди та внесення неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що посадовиця налагодила схему отримання хабарів від пацієнтів, які зверталися для встановлення групи інвалідності. На підставі виданих медустановою документів вони мали змогу одержувати соціальні виплати.

Сума неправомірної вигоди у середньому становила 500 доларів США з особи.

Задокументовано близько десяти фактів одержання «грошової винагороди». Загалом голова МСЕК неправомірно одержала 2700 доларів США та 20 500 грн.

У грудні 2022 року протиправну діяльність жінки викрили.

Тоді також встановлено, що у змові з жителем Ужгорода обвинувачена виготовила та видала військовозобов’язаному довідку МСЕК, яка засвідчувала групу інвалідності. До змін в законодавстві на їх підставі чоловіки могли безперешкодно перетинати кордон в умовах воєнного стану.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції із залученням відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.