Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті судитимуть трьох жителів, які за 6000 дол США переправляли військовозобов’язаних за кордон

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох осіб за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що чоловіки налагодили схему перетину кордону особами, що підлягали призову на військову службу. Один із обвинувачених домовився про переправлення двох осіб до Угорщини через річку Тиса. У с. Соловка на Ужгородщині, куди відвезли «ухилянтів», вони вичікували слушного часу для перетину держрубежу. Двоє інших обвинувачених мали допомогти у переправленні. Вартість таких послуг становила 6000 дол США з двох чоловіків.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське райуправління поліції, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.