Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті та Вінниччині виявлено схрони з нелегальною зброєю, боєприпасами й вибухівкою

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області та Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, закарпатець налагодив протиправну діяльність безпосередньо з установи виконання покарань. Там чоловік відбуває за аналогічний злочин понад 5 років позбавлення волі.

До ув’язнення він облаштував на околицях Ужгорода схрон зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою, які згодом дистанційно збував місцевому населенню. Підозрюваний встиг продати кілька гранат, пістолет і тротилові шашки з електродетонаторами.

Крім того, у незаконному сховку чоловіка правоохоронці вилучили гранати типу РГД-5 та Ф-1, велику партію тротилу і пластиду з електродетонаторами, а також близько 600 набоїв різного калібру.

На Вінниччині задокументовано, що житель Гайсинського району продав автомат Калашникова, револьвер, 5 гранат та 1080 набоїв.

Також під час обшуку за місцем його проживання вилучено ще 5 гранат, гвинтівку з оптичним прицілом та порох.

Наразі до підозрюваного застосовано запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Ужгородського районного управління поліції ГУ Нацполіції у Закарпатській області і ГУ Нацполіції у Вінницькій областях, оперативний супровід – співробітники обласних Управлінь СБУ та оперативних підрозділів поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.