Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті ухвалено вирок мешканцеві Херсонщини, який допомагав окупантам проводити незаконний референдум для «приєднання» до рф

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури у порядку спеціального судового провадження засуджено жителя Херсонщини за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Вироком суду чоловіку призначено покарання – 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Також його на 10 років позбавили права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана із виборчим процесом.

Прокурори у суді довели, що засуджений, проживаючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, добровільно погодився сприяти впровадженню окупаційної політики держави-агресора.

У вересні 202 року він долучився до роботи так званої «виборчої комісії», здійснював подворовий обхід жителів у с. Ліві Солонці та розносив «бюлетені» для голосування у супроводі озброєних військовослужбовців зс рф. 

Під час псевдореферендуму агітував місцеве населення підтримувати «приєднання» регіону до росії.

Тим, хто не погоджувався з політикою окупантів, погрожував відібрати майно.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.