Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті викрито організовану групу торговців психотропами – вилучено «товар» на понад пів мільйона гривень

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом мешканцям Ужгородського району в незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, підозрювані займалися на території регіону придбанням оптових партій метамфетаміну та збували вроздріб місцевому населенню. «Товар» зважували та фасували для подальшої реалізації. Зберігали за місцями свого проживання.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в помешканнях і транспортних засобах наркоторговців. Виявили орієнтовно 300 г метамфетаміну на понад пів мільйона гривень за цінами «чорному ринку». Також вилучили велику кількість пакетиків для фасування, електронні ваги, мобільні телефони, банківські картки, готівкові кошти та три автомобілі.

Наразі трьом підозрюваним вже обрано запобіжні заходи, місцезнаходження четвертого встановлюється.

Організатору протиправної діяльності обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще двох взято під варту з правом внесення застави у розмірі 908 і 303 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.