Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті викрито переправника, який готував військовозобов’язаного переплисти річку у гідрокостюмі та дістатися до Угорщини

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру громадянину у незаконному переправленні військовозобов’язаного через державний кордон України  (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканець Берегівського району був залучений до схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку до сусідніх із Закарпаттям країн. Він мав супроводжувати осіб дорогою до держкордону та надавати всі необхідні речі для його перетину поза пунктами пропуску.

Протиправну діяльність чоловіка викрито в смт Вилок Берегівського району.

Він готував одного з «клієнтів» до незаконної мандрівки: надав йому гідрокостюм та розповів, як той має переплисти р. Тиса на надувній гумовій камері, щоб дістатися до Угорщини. За це підозрюваний встиг отримати 1500 доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Встановлюються особи, які були спільниками чоловіка.

Документування злочину здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції, оперативниками відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.