Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті виявили незаконну рубку дерев зі збитками у 1,4 млн грн – лісничому повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру лісничому одного з підрозділів Мокрянського лісомисливського господарства.

Йому інкриміновано зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки, а також службову недбалість (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, працівник лісоохорони забезпечив безперешкодну вирубку понад сотні дерев на ввіреній йому території. Водночас він достовірно знав, що лісорубних квитків чи інших дозвільних документів для цього не було.

Лісничий не лише приховав факт протиправної порубки, а й намагався надати їй ознак законності, забезпечивши проставлення відповідних затисів і відтисків на пнях дерев.

Через неправомірні дії підозрюваного восени 2022 року на території лісництва проведено незаконні рубки дерев на 1,4 млн грн збитків.

Факти протиправної діяльності прокурори виявили спільно з працівниками Департаменту безпеки ДП «Ліси України» та Державної екологічної інспекції в Закарпатській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.