Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті затримали прикордонника, який за 3000 доларів США переправляв чоловіків за кордон

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру молодшому сержанту прикордонної служби за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, інспектор одного із відділів прикордонної служби за грошову винагороду надав двом військовозобов’язаним службову інформацію про переміщення прикордонних нарядів вздовж кордону. Таким чином, ці громадяни могли безперешкодно потрапити до Словаччини.

Правоохоронці затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України після отримання 3000 доларів США. 

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.