Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі працівнику комунального підприємства повідомлено про підозру у службовій недбалості зі збитками у понад 2 млн грн

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя працівнику комунального підприємства повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2022 році відповідальний працівник комунального підприємства Запоріжжя при прийманні поставлених за договором протигазів ГП-5 належним чином не перевірив їхні характеристики. Підозрюваний не звернув увагу, що строк експлуатаційного використання засобів захисту вийшов і вони втратили свої захисні властивості. Внаслідок його недбалості підприємство отримало більше 2 тис несправних протигазів, за які розрахувалось понад 2 млн грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Відділу поліції № 2 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.