Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі викрили двох осіб, які вимагали кошти за відкуп від мобілізації

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру двом громадянам.

Їм інкриміновано шахрайство та підбурюванні до надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, двоє рідних братів серед своїх знайомих підшукали чоловіка, який за віком підлягав мобілізації. Вони запропонували за винагороду відкупитися від мобілізації та запевнили чоловіка, що допоможуть йому, нібито використовуючи зв’язки в одному з РТЦК та СП м. Запоріжжя.

Отримані грошові кошти підозрювані не мали намірів передавати будь-кому.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України під час контрольованого одержання 38 000 грн неправомірної вигоди.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в Запорізькій області за оперативного супроводу УСБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.