Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі затримано групу осіб, які вимагали у місцевого жителя неіснуючий борг

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя групі осіб, серед яких «кримінальний авторитет», повідомлено про підозру у вимаганні, незаконному позбавленні та розбої (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, запоріжанин, раніше судимий за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, за які більше 20 років відбував покарання в місцях несвободи, разом із двома неодноразово судимими громадянами вимагав у місцевого жителя 30 тис грн неіснуючого боргу. 

Погрожуючи застосуванням холодної зброї, підозрювані вивезли потерпілого у покинуте промислове приміщення. Там певний час утримували його та наносили тілесні ушкодження, намагаючись у такий спосіб змусити віддати «борг». Потім заволоділи його мобільним телефоном та близько 5 тис грн.

Правоохоронці затримали усіх трьох підозрюваних. Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 4 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ та УСР в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.