Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині чоловіка засуджено до 9 років ув’язнення за збут наркотиків, незаконне зберігання зброї і бурштину

За публічного обвинувачення Коростенської окружної прокуратури Житомирської області місцевого жителя засуджено за незаконне зберігання бурштину, незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами, а також незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 1 ст. 240-1, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 307 КК України).

Йому призначено покарання – 9 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що житель міста Овруча у лютому 2022 року придбав близько 10 кг наркотичного засобу – канабісу. Розфасував у майже 290 зіп-пакетів для збуту та склав у дорожню сумку.

У ході обшуку у помешканні засудженого вилучено підготовлений для реалізації канабіс, а також амфетамін, вогнепальну зброю, боєприпаси, корпус ручної гранати, пістолет та майже 1 кг бурштину невідомого походження.

Під час судового розгляду чоловік стверджував, що наркотичну речовину зберігав для виготовлення паперу і тканини, а не для збуту.

Розцінивши таку версію як уникнення від кримінальної відповідальності, суд на підставі наданих прокурором доказів та результатів експертиз визнав його винним у вчиненні злочинів.