Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині повідомлено про підозру бойовику ДНР

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури уродженцю Донецької області повідомили про підозру в участі у терористичній організації та у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з червня 2016 року у складі так званого окремого гвардійського розвідувального батальйону «Спарта», що входить до складу «Управління Народної міліції ДНР», чинить збройний опір українським військовим та правоохоронцям на тимчасово окупованій території Донецької області. Він перебуває у псевдовійськовому званні «гвардії сержант».

Наразі його викликано до слідчого, у разі неявки більше двох разів без поважних причин, підозрюваного буде оголошено в розшук та застосовано процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі слідчого відділу Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури