Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині повідомлено про підозру двом прихильникам російської ідеології

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру житомирянці та мешканцю селища Житомирського району за фактом заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, жінка у січні 2023 року розмістила у соцмережі оголошення про зустріч у приміщенні бібліотеки з місцевими жителями. Там прихильниця російської ідеології виступила із промовою перед присутніми, яких вважала своїми однодумцями. Вона назвала збройну агресію рф проти України «внутрішнім збройним конфліктом» та «спецоперацією».

Підозрювана зневажливо висловлювалася про військовослужбовців ЗСУ, стверджувала, що вони «не захищають суверенітет держави, а завойовують територію».

Крім цього, заявила, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки є незаконними, бо, на її думку, вони займаються формуванням «приватної армії». Переконувала, що всі, хто сьогодні складає присягу українському народу – зрадники.

Ще один підозрюваний – учасник цих зборів, який зробив відеозапис виступу жінки і розмістив на своєму відеохостингу. Таким чином він виготовив та публічно поширив широкій аудиторії матеріали про заперечення російської збройної агресії.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи – цілодобовий домашній арешт.

Досудове слідство здійснює Управління СБУ в Житомирській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.