Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині правоохоронці попередили вбивство вагітної жінки

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, викрито і затримано місцевого жителя під час замаху на умисне вбивство вагітної жінки (ч. 3 ст. 15, п. 2 ч. 2  ст. 115 КК України). 

За даними слідства, чоловік, дізнавшись що колишня співмешканка чекає на дитину, неодноразово погрожував фізичною розправою, вимагаючи примусово перервати вагітність. Раніше чоловік вдавався до побоїв, вчиняв домашнє насильство. Приписом суду йому заборонено наближатися до жінки.

Тоді чоловік вирішив придбати сильнодіючий медпрепарат, за допомогою якого планував позбавити життя жінку та її ненароджену дитину. Відразу після передачі ним 2500 тис грн продавцю та одержання препарату чоловіка затримали.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру та застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно з Головним управлінням Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним виробком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури