Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині прокуратура попередила вибуття з державної власності 386 га землі, радіоактивно забрудненої внаслідок катастрофи на ЧАЕС

Житомирська обласна прокуратура в Апеляційному адміністративному суді домоглася скасування рішення суду першої інстанції та попередила вибуття з державної власності 386 га радіоактивно забрудненої землі вартістю 3,8 млн грн.

Прокурори встановили, що суд першої інстанції неправомірно задовольнив позов приватного товариства про скасування держреєстрації на шість земельних ділянок державної власності, що в Народицькій територіальній громаді.

Безпідставно видаючи себе за правонаступника реформованого колективного сільгосппідприємства, товариство мало за мету набути ще й права власності на цю землю.

Житомирська обласна прокуратура звернулася до апеляційного суду та довела, що земля, на яку претендувало товариство, перебуває у державній власності. Унаслідок катастрофи на ЧАЕС її визнано радіоактивно забрудненою. Такий статус угідь було підтверджено і під час проведення у 2018 році Держгеокадастром інвентаризації земель.

Апеляційний адміністративний суд задоволив скаргу прокуратури, постановив нове рішення, яким відмовив товариству у задоволенні позову.