Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині судитимуть водія, який у нетверезому стані збив підлітка та залишив без допомоги

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Житомирського району за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху у стані сп’яніння, залишення у небезпеці та незаконного поводження з боєприпасами (ч. 2 ст. 286-2, ч. 3 ст. 135 та ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у серпні 2023 року близько опівночі приватний підприємець повертався з гостей додому за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння.

Під час руху у с. Мамрин Житомирського району перевищив дозволену швидкість та не впорався з керуванням. Він наїхав на бордюр «острівця безпеки» і збив пішохода. 

Від сильного удару 16-річного хлопця відкинуло на узбіччя. Він отримав тяжкі травми.

Винуватець ДТП залишив неповнолітнього без надання будь-якої допомоги. А також намагався приховати своє авто у виробничих гаражах.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили понад 60 одиниць боєприпасів до стрілецької вогнепальної зброї, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Наразі обвинувачений перебуває під заставою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.