Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині судитимуть заступницю директора ліцею за виправдовування збройної агресії рф

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступниці директора ліцею за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2022 року жінка біля зруйнованого авіабомбою приміщення навчального закладу заявила колегам, що у його знищенні винна влада України, а не російський агресор.

Обвинувачена назвала повномасштабне російське вторгнення в Україну «спецоперацією». Засуджувала дії української влади та стверджувала, що потрібно було домовитися з росією та прийняти їх умови.

Прихильниця держави-агресора виправдовувала злочини збройних сил рф та переконувала присутніх, що окупанти «ведуть визвольну боротьбу проти націоналістичних рухів та діючої влади».

Вона намагалася переконати вчителів, що «президент росії не має ніякого відношення до воєнних злочинів, в Україні не триває збройна агресія з боку росіян, а Крим завжди належав рф».

Наразі обвинувачена відсторонена від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.