Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Начальнику КЕВ м. Кропивницький повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у лютому 2023 року посадовець умисно уклав з одним із ФОП договір на постачання понад 2,5 скл м деревини за завищеною ціною.

Підозрюваний власним цифровим підписом погодив платіжні доручення, на підставі яких на розрахунковий рахунок ФОП було здійснено перерахування коштів на загальну суму майже 6 млн грн. Таким чином З підприємець отримав неправомірну вигоду у вигляді надприбутку, у порівнянні із середньою ринковою ціною на такий товар. 

Внаслідок зловживання начальником КЕВ своїм службовим становищем державі завдано понад 2,1 млн грн збитків. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід ‒ УСБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.