Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодили діяльність мережі незаконних гральних закладів на Черкащині – повідомлено про підозру 12 членам злочинної організації

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру 12 членам злочинної організації за фактами незаконної діяльності з організації і проведення азартних ігор та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 2 ст. 203-2, ч. 3 ст. 209, ч. 1, ч. 2 ст. 255 КК України).

За даними слідства, мешканець Уманського району створив злочинну організацію, до її складу залучив інших громадян. У подальшому вони налагодили роботу мережі нелегальних гральних закладів на території міст Умань, Монастирище та Жашків Уманського району. Там відкрили та забезпечили функціонування чотирьох закладів азартних ігор. Доступ своїм відвідувачам надавали через мережу Інтернет.

Отриманими від незаконної діяльності коштами члени злочинної організації розпоряджалися на власний розсуд.

У межах досудового розслідування правоохоронці провели ряд обшуків у листопаді 2023 року й лютому 2024 року та припинили діяльність мережі незаконних гральних закладів.

За їх результатами вилучено близько 70 комплектів комп’ютерної техніки, сервери адміністраторів закладів, флеш-накопичувачі, камери відеоспостереження, чеки, чорнові записи щодо протиправної діяльності, а також грошові кошти, ймовірно, отримані від незаконної організації грального бізнесу.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.