Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодили канал постачання наркотиків у колонію – на Хмельниччині повідомлено про підозру 8 учасникам злочинного угрупування

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 8 особам у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та пересиланні наркотичних засобів з метою збуту, а також їх передачі у місця позбавлення волі, вчинених повторно, за попередньою змовою (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, четверо в’язнів виправної колонії та слідчого ізолятора на Хмельниччині налагодили схему постачання до закладу наркотичних речовин – бупренорфіну та метадону. Для цього до «бізнесу» залучили ще чотирьох спільників «з волі».

Заборонені речовини надходили співучасникам різними партіями через поштові відправлення. 

Слідство встановило декілька епізодів постачання наркотиків таким шляхом.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, близько 50 г метадону, таблетки бупренорфіну, пристрої для вживання наркотичних речовин, блокноти з чорновими записами.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НПУ за підтримки Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, оперативників ДУ «РВК (№78)» та ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.