Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодили канал постачання наркотиків до колонії – на Хмельниччині судитимуть учасників злочинного угруповання

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами незаконного придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту наркотичних засобів, а також їх передачі у місця позбавлення волі  (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що двоє засуджених, один з яких в кримінальному середовищі має певний статус, організували канал постачання наркотиків на територію колонії для збуту ув’язненим.

До свого «бізнесу» залучили громадянина з волі. Він постачав «товар» спільникам у колонію різними партіями через поштові відправлення. 

Заборонені речовини приховували у кондитерських виробах, молочних продуктах, пакетах з цукром та дитячому харчуванні.

За результатами проведення обшуків виявлено та вилучено понад 60 г метадону, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, пристрої для вживання наркотиків і блокноти із чорновими записами. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НП України за підтримки відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, оперативників ДУ «РВК (№78)» та ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.