Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодили масштабне підпільне виробництво побутової хімії – на Волині повідомлено про підозру 8 учасникам організованої групи

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури вісьмом особам повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи незаконного використання знака для товарів і послуг та фірмового найменування (ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, з січня 2022 року по березень 2023 року жителі Луцька та Луцького району налагодили виробництво підроблених товарів побутової хімії.

У підпільному цеху вони виготовляли продукцію та наклеювали етикетки з назвами відомих торгових марок.

Реалізовували фальсифікований товар оптовим та роздрібним покупцям через інтернет.

У ході санкціонованих судом обшуків в організаторів підпільного бізнесу вилучено фальсифіковану продукцію на суму майже 1,5 млн грн, етикетки з назвами торгових марок, документацію, чорнові записи, телефони, банківські картки та два транспортних засоби.

На усе вилучене накладено арешт.

Досудове розслідування здійснює ТУ БЕБ у Волинській області, оперативний супровід – обласні Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.