Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодили наркотрафік на мільйони гривень - на Прикарпатті викрито організовану групу

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, з січня 2023 року організатор та учасники групи налагодили на Прикарпатті наркотрафік. Від цієї діяльності вони отримували близько 10 мільйонів гривень щомісячно.

Підозрювані організували роботу нарколабораторії, в якій виготовляли амфетамін та інші психотропи. За місяць виготовляли близько 20 кг наркотиків. Товар збували через дилерів.

Крім того, члени наркоугруповання закуповували в інших областях контрабандний «Субутекс» і канабіс, які перепродували у регіоні.

Правоохоронці провели 35 обшуків у лабораторіях, місцях зберігання наркотиків, житлі та автомобілях учасників організованої групи. Виявлено та вилучено 5 кг амфетаміну, канабіс, обладнання нарколабораторій, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки, квадрокоптер, зброю, гроші на загальну суму 300 тис грн в різних валютах.

Також у підозрюваних вилучено 5 автомобілів, які використовувалися в злочинній діяльності, серед них авто преміумкласу Porsche 718 Boxster, BMW M8, Alfa Romeo Stelvio.

Організатору та двом спільникам обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права застави, четвертого – оголошено в розшук.

Викриття протиправної діяльності проводились Управлінням СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУНП в області, за оперативного супроводу – Управління боротьби з наркозлочинністю в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.