Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодили шахрайську схему продажу автомобілів – підозрюють чотирьох жителів Кременчука

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито групу з чотирьох жителів Кременчука, які налагодили шахрайську схему продажу неіснуючих автомобілів.

За даними слідства, учасники групи розміщували в Інтернеті оголошення про продаж автомобілів іноземного виробництва. Покупцям вони представлялися менеджерами столичного товариства і пропонували придбати авто за зниженими цінами.

З метою конспірації «працювали» у Кременчуці та Києві в орендованих квартирах, які часто змінювали. Після отримання передоплати на банківські картки вони змінювали і номери телефонів.    

Упродовж березня-листопада 2022 року учасники групи ошукали 13 громадян, серед яких військовослужбовці ЗСУ та волонтери. Загальна сума збитків потерпілих склала майже 500 тис грн.

Під час обшуків у Кременчуці за місцями їх реєстрації правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та інші речові докази.

У ході обшуку в Києві орендованої квартири організатор групи викинув із балкона револьвер, споряджений патронами. 

Наразі усім учасникам групи повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

Окрім цього, організатору групи інкримінують легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, та придбання, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. 

Слідчі дії здійснює ГУ Нацполіції в Полтавській області, оперативний супровід – Полтавське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.