Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодив незаконне виробництво та продаж фальсифікованих цигарок – судитимуть мешканця Хмельниччини

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, а також легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом (ч. 1, ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік у підсобному приміщенні свого домогосподарства за допомогою спецобладнання налагодив повний цикл незаконного виробництва тютюну.

За період протиправної діяльності виготовив понад 270 000 цигарок. Готову продукцію реалізовував на ринках та в продуктових магазинах на території області.

Під час санкціонованих обшуків за місцями виготовлення, зберігання та збуту фальсифікату правоохоронці вилучили незаконно виготовлені цигарки, обладнання, подрібнений тютюн, гільзи для цигарок, упакування. 

Відповідно до висновків експертних досліджень тютюнові вироби не відповідають вимогам ДСТУ. Продаж на території України таких товарів законодавством забороняється.

Також підтверджено отримання на банківську картку «виробника» майже 200 тис грн за реалізовану тютюнову продукцію. Кошти він використав на власні потреби.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в області, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.