Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодив схему переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС – буковинцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель села Їжівці Чернівецького району, який добре орієнтується на прикордонній місцевості, налагодив схему незаконного збагачення за рахунок переправлення за кордон чоловіків призовного віку. За грошову винагороду від 1000 євро до 3000 доларів США з особи чоловік організував для 7 військовозобов’язаних перехід поза пунктами пропуску до Румунії. Таким чином він планував заробити 14000 доларів США та 4000 євро.

Всі семеро чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон упродовж серпня-жовтня цього року, були викриті прикордонним нарядом 31 прикордонного загону в адміністративних межах Красноїльської ОТГ Чернівецького району.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.