Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодження мережі збуту канабісу й метамфетаміну – викрито 5 членів ОЗГ на Закарпатті

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом особам у складі організованої групи у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні і збуті особливо небезпечних наркотиків і психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, місцевий мешканець разом зі спільниками налагодив мережу збуту канабісу та метамфетаміну на території Мукачева. Організатор забезпечував учасників групи товаром та контролював увесь процес роздрібного збуту і отриманий прибуток. Четверо виконавців безпосередньо фасували наркотики й психотропи, а у подальшому розвозили до місць зустрічі з клієнтами і збували їх.

У ході санкціонованих обшуків у помешканнях членів гпупи знайдено і вилучено речовини, схожі на канабіс і метамфетамін, які скеровано для подальшого дослідження, готівкові кошти в сумі 50 тис грн, чорнові записи тощо.

Операцію з викриття провели прокурори спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та із залученням спецпідрозділів КОРД та РПОП.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури