Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Намалював заборонені російські символи на власному помешканні та виправдовує агресію РФ – жителю Сумщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Роменської окружної прокуратури жителю с. Біловодське Роменського району повідомлено про підозру у визнанні правомірною збройну агресію Російської Федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, будучи проросійсько-налаштованим, чоловік під час окупації російськими військовими населеного пункту, в якому він проживає, намалював фарбою на своєму будинку російські військові символи, які заборонені на території України. При цьому, спілкуючись з односельцями, він стверджує, що РФ на території України проводить «навчання», заперечуючи факт того, що російські військові вбивають, ґвалтують та катують цивільних осіб. На його думку, ці злочини перебільшуються українськими засобами масової інформації та урядом.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Роменського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.