Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Напад на пункт обміну валюти у Рівному та вбивство його співвласника – повідомлено про підозру львівському правоохоронцю

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури правоохоронцю повідомлено про підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів та розбої, вчиненому в умовах воєнного стану (п. 6 ч. 2 ст.115, ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, 19 липня близько 11:00 під час нападу на пункт обміну валюти в одному з магазинів Рівного підозрюваний вистрілив у співвласника закладу, який намагався завадити завершити злочин. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події. Нападник втік, проте за кілька годин його авто зупинили патрульні поліцейські на стаціонарному посту поліції в с. Опарипси Дубенського району. У ході перевірки було встановлено, що чоловік – спецпризначенець ГУ НП у Львівській області.

Під час огляду у нього в авто виявили речовину, схожу на наркотичну, а також табельний пістолет ПМ, з якого, за попередніми даними, і був застрелений рівнянин. За словами поліцейського на напад він зважився через борги. Свою вину визнає частково.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, відсторонення його від займаної посади та призначення службового розслідування.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.